Kommerkors

Als u denkt dat alles al eens is bedacht, wordt het hoog tijd om eens met ons te praten. Wij kijken fris naar elke ontwerpopdracht. We weten altijd iets nieuws te bedenken, zelfs voor alomtegenwoordige gebruiksartikelen als pennen, zeepdispensers of theelepels.

Opdrachtgevers

Kommerkors voelt zich al bijna achttien jaar thuis bij klanten die kwaliteit en marktleiderschap koppelen aan opmerkelijke en innovatieve ontwerpen. Zoals Albert Heijn waarvoor wij de Hup Holland Hamsters (WK 2014) en Beesie (WK 2010) vorm gaven. Voor meubelfabrikant Casala ontwierpen wij een congresstoel die is bekroond met een Red Dot Design Award. En voor Auping riepen wij een nieuwe beddenlijn in het leven.

Werkwijze

Succes zit in de details: een opmerkelijk ontwerp, een nieuwe functionaliteit en de mogelijkheid om hoge oplages te produceren tegen lage kosten. Vanaf het eerste contact houden wij rekening met alle factoren die het succes van het ontwerp bepalen. Binnen de gestelde kaders, budget en tijdslimiet bedenken wij mogelijkheden die anderen niet zien . Bij technisch complexe opdrachten worden wij vaak in de eerste fase gevraagd om een basisidee te bedenken. Vervolgens werken we intensief samen met de producent die de engineering voor zijn rekening neemt.

Wij stellen ons graag op als verlengstuk van uw bedrijf, niet als de eigenwijze ontwerpers die denken dat ze alles beter weten. Logisch, want u kent als geen ander uw producten en de markt. En wij kennen de mogelijkheden om daar perfect op aan te sluiten, met een ontwerp dat beklijft.

Studio

Wij zijn een flexibele ontwerpstudio, gevestigd in Schoonhoven - tussen Rotterdam en Utrecht. Onze oprichters zijn Ewalt Kommer en Jeroen Kors, beiden geboren in 1969 en afgestudeerd als industrieel product ontwerpers aan de Haagse Hogeschool.

 

 

Onze flexibiliteit uit zich in de snelheid waarmee wij schakelen en beslissen. Wij beschikken over een breed netwerk van freelancers, grafisch ontwerpers, reclamebureaus en productiebedrijven in Europa en Azië. Zo kunnen wij u optimaal van dienst zijn.

Karakter

Ontwerpen is niet alleen een kwestie van smaak. Onze producten hebben karakter. Ze onderscheiden zich van alle reeds bestaande producten. Daar zit onze kracht. De vraag die wij vaak krijgen: waarin zijn jullie gespecialiseerd? Ons antwoord: wij zijn gespecialiseerd in het bedenken van verrassende ontwerpen, industriële vormgeving en 3D-producten voor een breed scala aan klanten die zich willen onderscheiden in een competitieve markt. Voor u dus.

Onderscheidingen

Onze ontwerpstudio is al verschillende keren onderscheiden: in 2003 met de Dutch Design Award, in 2008 met een Red Dot Design Award voor de Lynx-stoelen van Casala en “onze” Hup Holland Hamsters voor Albert Heijn werd door BNR en sportmarketingbureau Triple Double uitgeroepen tot beste WK-campagne van 2014. De Soap Belly van Cleverline werd in 2010 genomineerd voor de Nederlandse Designprijzen.