Brugklassers aan het werk voor

Kommerkors en Trust


Kommerkors is door het CSG Willem de Zwijger uit Schoonhoven gevraagd om een groep scholieren uit de brugklas kennis te laten maken met het vak productontwerpen. De scholieren moeten in een periode van 3 maanden een ontwerpopdracht Kommerkors uitwerken; van oriëntatiefase tot en met de presentatie. Als product voor de opdracht is gezocht naar iets waar scholieren affiniteit mee hebben: een bluetoothspeaker.

 Voor het project is samenwerking gezocht met Trust International B.V. uit Dordrecht. Trust reageerde enthousiast op dit bijzondere project in hun eigen regio en heeft de basistechnologie (de printplaat met speaker en aansluitpunten) beschikbaar gesteld. Om deze basis heen moeten de scholieren een behuizing ontwerpen.

 De samenwerking met het onderwijs bestaat al lange tijd. Sinds de beginperiode van de studio leidt Kommerkors al stagiairs op voor verschillende opleidingen aan Hogescholen. De samenwerking met het Willem de Zwijger is extra bijzonder omdat de brugklasscholieren voor het eerst kennis maken met het beroepsleven.