SLIM IOT-ONTWERP LAAT VRIJE WERKPLEKKEN ZIEN

Het veelbelovende startup bedrijf Iotspot heeft Kommerkors gevraagd om een device vorm te geven dat de moderne kantoormedewerker helpt bij vinden van een werkplek.

Moderne organisaties hebben vaak geen vaste bureaus meer. In plaats daarvan zwermen de medewerkers door kantoortuinen. Vaak lijkt het alsof er alle plekken bezet zijn, terwijl er in werkelijkheid nog volop ruimte is. Dit levert stress en inefficiënt gebruik van de ruimte op.
Iotspot bedacht een innovatieve oplossing voor dit probleem. Deze oplossing maakt gebruik van The Internet of Things (IoT): in de werkbladen wordt een apparaatje ingebouwd dat verbonden is met internet. De medewerker ziet met een app op zijn telefoon in één oogopslag welke werkplekken beschikbaar zijn en kan deze alvast reserveren.
Meubilair van Drentea, Vepa en EromesMarko zal worden uitgerust met dit systeem.

Kommerkors is verantwoordelijk voor de vormgeving. De minimalistische stijl geeft elke werkomgeving een moderne en verbonden uitstraling. Het platte device is eenvoudig te integreren in het werkblad. Een lichtgevende cirkel laat in verschillende kleuren zien of een werkplek vrij, gereserveerd of bezet is.

Vanaf augustus 2016 werken de eerste bedrijven met iotspot.