Samenwerking met Kommerkors

Mooi, origineel, toepasbaar en gericht op commercieel succes. Dat zijn de kenmerken van onze ontwerpen. Uw wensen staan centraal in onze manier van werken. Met Kommerkors weet u waar u aan toe bent. Wij delen het werk op in verschillende fases, waarbij u vooraf te horen krijgt hoe lang we per fase werken en wat de kosten zijn.

Onze klanten

Kommerkors ontwerpt voor uiteenlopende bedrijven. Sommige klanten produceren onze ontwerpen zelf. Andere klanten laten de ontwerpen produceren door een derde partij. In alle gevallen werken wij intensief met onze klanten samen. Wij verdiepen ons vooraf uitgebreid in zowel de producten als de productieprocessen van de klant. Deze kennis vormt het uitgangspunt voor ons ontwerpen. Klanten die onze ontwerpen niet zelf kunnen maken, brengen we in contact met productiebedrijven in Europa of Azië. Daarnaast beschikken wij over een groot netwerk van modelmakers, grafische ontwerpers, marketingbureaus, modelbescherming-  en patentbureaus.

Aantallen

Groot of klein: we doen het allebei. De ene keer ontwerpen we een gadget die met tientallen miljoenen stuks over de toonbank gaat. De andere keer maken we een exclusief meubelstuk voor een oplage van ‘slechts’ een paar honderd exemplaren. Altijd denken we na hoe we de productieprijs laag houden, ongeacht de oplage.

Ontwerpproces

Grote projecten hebben vaak doorlooptijden tot een jaar, terwijl we kleine projecten soms al binnen een maand kunnen afronden. De belangrijkste fases van het ontwerpproces:

-          De briefing: we bespreken uw verwachtingen en doelen en bekijken de technische en financiële mogelijkheden van de opdracht.

-          Het concept: wij maken eerste voorstellen en leggen die aan u voor. Dit ontwerp kunt u toetsen aan de omschrijving van de opdracht. Maar u moet het voorstel natuurlijk ook gewoon 'mooi' vinden, passend bij uw organisatie. Na goedkeuring werken we het voorstel uit tot een definitief ontwerp. Het zal tot in alle details worden verfijnd.

-          De productie: we maken 3D-werktekeningen zodat de uitvoerder precies weet wat er moet gebeuren. Daarna kunnen we het gehele proces van realisatie begeleiden. Wij beschikken over een breed netwerk van productiebedrijven in Europa en Azië.

-          Evaluatie: na afloop willen we graag met u bekijken of het ontwerp aan de verwachtingen heeft voldaan.

 

terug naar: over ons

Kosten

Wij werken voornamelijk op basis van royalty’s. Voor elk door ons ontworpen product dat u verkoopt, ontvangen wij een vergoeding. Deze manier van werken stimuleert ons om goed te kijken naar de commerciële waarde van ons ontwerp. En voor u betekent deze vorm van belonen een minimale investering. U betaalt immers pas als het product daadwerkelijk op de markt komt.

Een deel van onze klanten kiest ervoor om ons per uur te betalen, bijvoorbeeld bij producten met kleine oplagen. Het voordeel van een vast uurtarief is dat u precies weet wat u betaalt.

Natuurlijk is een combinatie ook mogelijk: een laag uurtarief, gekoppeld aan een afgesproken vergoeding per verkocht product.

Waar u ook voor kiest: wij committeren ons aan een succesvol commercieel eindproduct.

Milieu

Naast alle aspecten als prijs, originaliteit en productiemogelijkheden speelt het milieu een onmiskenbare rol in ons werk. Wij houden vanaf het begin rekening met de impact van onze producten en mogelijkheden tot recycling. Een mooi voorbeeld is het hergebruik van de mallen die we hebben gemaakt voor de flesopener-medailles van Heineken. Deze mallen kunnen eenvoudig worden aangepast aan de nieuwe editie van de Olympische Spelen.

Beroepsorganisatie

Wij volgen het ontwerpproces zoals dat omschreven wordt door de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers (BNO): http://www.bno.nl

Kommerkors is aangesloten bij de BNO. Dit heeft voordelen voor u als klant: wij volgen standaard processen en gebruiken de contracten van BNO als uitgangspunt.